Etologen

Om…

Jag som står bakom ”Etologen.se” heter Carita Johansson och har en stor kärlek till och intresse för djur.

Som barn växte jag upp med möss, råttor, marsvin, hamster, fåglar och katter. Dessutom blev jag redan som barn och tonåring väl insatt i lantbrukets djur, hästavel, uppfödning, inridning och travsport eftersom jag tillbringade den mesta delen av fritiden på olika gårdar där jag även hade en kalv och egna höns. Som vuxen har jag levt nära hundar, hästar, katter, höns och fåglar. Nu bor jag i villa tillsammans med tre Maine Coon-katter och har sex höns i trädgården.

Jag har arbetat med att rida in ett 30-tal hästar på Island och i Sverige, har tränat galoppörer och travhästar ett par år, tävlat i dressyr, rehabiliterat problemhästar i ett tiotal år, arbetat som hundfrisör i nio år, tränat trickträning med häst, hund och katt, varit kattuppfödare i tolv år, drivit internetbutik för djurprodukter i tre år, rehabiliterat vilda djur och provat på att klippa får. Jag är utbildad viltrehabiliterare och etolog (magisterexamen) samt är medlem i Sveriges Akademiska Etologer.

Under de senaste årtiondena har det i samhället skett en hel del förändringar till det bättre, när det gäller synen på de ickemänskliga djurens behov och rättigheter. Men det finns fortfarande mycket okunskap och etiska värderingar som gör att djur i många fall inte har den välfärd de hade kunnat ha.

Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och hoppas på så vis att både djur och människor ska få det bättre.
Följ gärna mina inlägg på min Facebooksida, Etologen

Du är välkommen att höra av dig med frågor om såväl stort som smått!

Carita Johansson
Etolog, mellanstadielärare, kommunikatör, hundfrisör, viltrehabiliterare, författare
Tel. 0708-55 57 59
E-post: info@etologen.se