Om…

Jag som står bakom ”Etologen.se” heter Carita Johansson och har en stor kärlek och ett stort intresse för djur.

Som barn växte jag upp med möss, råttor, marsvin, hamster, fåglar och katter. Dessutom blev jag redan som barn och tonåring väl insatt i lantbrukets djur, hästavel, uppfödning, inridning och travsport eftersom jag tillbringade den mesta delen av fritiden på olika gårdar där jag även hade egna höns. Som vuxen har jag haft hundar, hästar, katter, höns och duvor. Nu bor jag i villa tillsammans med tre Maine Coon-katter och sex höns.

Jag har arbetat med att rida in ett 30-tal hästar på Island och i Sverige, har tränat galoppörer och travhästar ett par år, tävlat i dressyr, rehabiliterat problemhästar i ett tiotal år, arbetat som hundfrisör i sju år, tränat trickträning med häst, hund och katt, varit kattuppfödare i tolv år, drivit internetbutik för djurprodukter i tre år, gått utbildning som viltrehabiliterare och provat på att klippa får. Jag har fyra års etologi- och biologistudier på högskola, med bland annat en kandidatexamen i biologi samt är medlem i Sveriges Akademiska Etologer.

Under de senaste årtiondena har det i samhället skett en hel del förändringar till det bättre, när det gäller synen på djurens behov och rättigheter. Men det finns fortfarande mycket okunskap och etiska värderingar som gör att djuren i många fall inte har den välfärd de hade kunnat ha.

Jag har mycket kunskap om djuren och deras beteende som jag gärna delar med mig av, och hoppas på så vis att både djuren och människorna ska få det bättre. Du är välkommen att höra av dig med såväl stort som smått!

Carita Johansson
Etolog, mellanstadielärare, mediaproducent, hundfrisör, författare
Tel. 0708-55 57 59
E-post: info@etologen.se