Rådgivning

Ibland kan man behöva en beteendevetares expertis för att komma vidare. Det kan hända att jag har kunskapen och erfarenheten som fattas dig. Jag har god kunskap om djurens behov och beteenden och är särskilt mån om deras välfärd och mående.

Har du kört fast?
Ibland kan det uppstå situationer som blir ett problem för människan eller djuret. Oftast handlar det om okunskap från människans sida eller rädsla, stress eller sjukdom från djurets. Det mesta går att lösa med kunskap och lite tålamod. Djuren kan inte tala med oss på vårt språk, så vi måste vara lyhörda och försöka förstå deras beteende och behov för att kunna ge dem ett bra liv.

När du ringer eller mejlar så kommer jag att be dig förklara vad du vill ha hjälp med och eventuellt be dig om särskild information. När jag har fått in alla fakta gör jag en analys av frågeställningen/problemet och återkommer till dig med en förklaring och en handlingsplan. Jag följer också alltid upp ärendena i efterhand.

Råd för förbättringar, förebyggande arbete eller enbart information
Du behöver inte ringa mig enbart när du har problem. Du kanske driver ett lantbruk med köttproduktion och vill ha tips på förbättringar för djuren? Eller du kanske har en djurpark med exotiska djur som du skulle vilja ha mer information om… kanske personalen behöver utbildas? Behöver du råd kring avel? Vill du veta vad lagen säger? Eller har du husdjur som du skulle vilja skapa en roligare vardag för?

Hembesök
I en del fall kan jag göra hembesök om det gäller djur i Skåne eller angränsande län.
Jag finns i Hyllinge, utanför Helsingborg.

Betalning
För telefonrådgivning tar jag 200 kr per halvtimme, det går bra att swisha. Om jag gör hembesök tar jag betalt för tiden på plats, 400 kr i timmen. För körningen tillkommer en fast avgift av 45 kr per mil.

Du är välkommen att ringa mig på 0708-55 57 59 eller mejla på info@etologen.se.